19.4 C
Belgrade

Još jedna “bomba” iz Italije: Huan Iturbe na Zvezdinoj meti?!

- Advertisement -
- Advertisement -

Kako piše urednik poznatog sajta „Tutomerkato“, Marko Konterio, šampion Srbije je voljan da započne pregovore sa Huanom Iturbeom.

Navodi se da je ovaj 27-godišnji krilni napadač po ukusu Dejana Stankovića.

Kako piše urednik tog sajta Marko Konterio paragvajski reprezentativac – može da se snađe i u ulozi polušpica, centarfora, mada se najbolje oseća kao krilo – baš je po ukusu Zvezdinog trenera Dejana Stankovića, pa se navodno očekuje da srpski šampion uskoro konkretizuje ponudu.

Ne piše se ništa o finansijama, ali teško da bi Iturbe bio preskup, jer mu ugovor sa meksičkim UNAM Pumasom ističe na leto, što znači da je on već sada slobodan da pregovara sa drugim klubovima.

Fudbalskim fanaticima iz Srbije Iturbe naravno nije najpoznatiji po igrama u MX ligi. Svojevremeno se kao igrač Porta – oni su ga iskopali u Sero Portenju i doveli u Evropu za 4.250.000 evra – afirmisao kao jedan od traženijih mladih igrača na Starom kontinentu.

Dve godine kasnije uzela ga je Verona za 16.000.000 evra, da bi ga već sledećeg leta tadašnji sportski direktor Rome Valter Sabatini odveo Juventusu ispred nosa u transferu vrednom 24.500.000 evra.

Međutim, u Rimu nije ispunio očekivanja i karijera je krenula silaznom putanjom, ali treba istaći da je Iturbeu tek 27 godina i da je bio standardan u Pumasu, a MX liga nikako nije prvenstvo za potcenjivanje.

Koliko zaista ima istine u ovoj glasini teško je sada ipak reći, jer su u Zvezdi zakopčani do grla. Pride, sigurno je da crveno-beli neće dovesti i Iturbea i Filipa Falka.

Sama mogućnost da bi Iturbe mogao u Beograd zaslužuje ipak da se notira. Jer on je ne tako davno bio jedan od brojnih igrača koje su u Južnoj Americi proglašavali za „novog Mesija“. Iturbe je naime rođen u Buenos Ajresu, levonog je, igrao je i za U20 reprezentaciju Argentine, ima strašan dribling, brzinu, paklenu levicu… Dovoljno da razbudi maštu navijača.

- Advertisement -

NAJNOVIJE VESTI:

Vreme:

Belgrade
clear sky
19.4 ° C
20.7 °
18.6 °
78 %
6.7kmh
0 %
Sub
19 °
Ned
19 °
Pon
23 °
Uto
27 °
Sre
26 °
- Advertisement -

Related news

- Advertisement -