18.2 C
Belgrade

Devojčica zaboravila dnevnik u školi u Novom Sadu, našla ga njena drugarica, a kada je videla šta piše, ODMAH JE POZVANA POLICIJA

- Advertisement -
- Advertisement -
Šandoru Takaču (66) iz Novog Sada, doktoru sudske medicine osumnjičenom da je seksualno zlostavljao devojčicu (12), određen je pritvor do 30 dana.

Njemu je, odlukom sudskog veća, pritvor produžen do 2. oktobra.

Devojčica

Podsetimo, Š. T. je uhapšen 5. marta uveče pod sumnjom da je primoravao jednu dvanaestogodišnjakinju da ga neprimereno dodiruje po intimnim delovima tela, a zauzvrat joj je davao novac. On je uhapšen u naselju Lipov gaj, gde je i živeo. Prilikom pretresa njegovog stana i vikendice na Ribarskom ostrvu, policija je oduzela mobilni telefon, tablet i računar da bi se utvrdio sadržaj u njima.

Za nemili događaj se, navodno, saznalo iz dnevnika koji je vodila devojčica, a koji je zaboravila u školi. Po nezvaničnim saznanjima, ona je, između ostalog, napisala da ide kod jednog starijeg čike, koji joj govori da ga dodiruje i da joj zauzvrat daje novac,obično oko 3.000 dinara.

M. Š. A., koja je učenica šestog razreda jedne novosadske osnovne škole, o tome je pisala u svom dnevniku. Pored ostalog, napisala je da joj je „stariji čika“ plaćao da ga mazi po polnom organu. Ona je nedavno slučajno zaboravila taj dnevnik u školi, ali ga je našla jedna devojčica, koja je pročitala nekoliko stranica i odmah ga predala nastavnici. O svemu su odmah obavešteni roditelji zlostavljane devojčice, kao i policija i Centar za socijalni rad.

Inače, Takač je oženjen, ima decu i unuke. Pre 11 godina je bio osuđen na godinu dana zatvora, uslovno na pet godina, zbog nedozvoljenih polnih radnji. Bilo mu je zabranjeno i da se bavi lekarskim pozivom pet godina, ali je po isteku kazne nastavio da radi kao sudski veštak.

Ako bude osuđen za obljubu deteta, preti mu do deset godina zatvora.

- Advertisement -

NAJNOVIJE VESTI:

Vreme:

Belgrade
few clouds
18.2 ° C
18.8 °
16.9 °
87 %
5.1kmh
20 %
Ned
18 °
Pon
23 °
Uto
27 °
Sre
26 °
Čet
19 °
- Advertisement -

Related news

- Advertisement -